Interzicerea mobilelor la ore și anularea finanțării per elev: Solicitarea profesorii din România

Rîșcani, 3 februarie – Profesorii din România cer ca telefoanele mobile să fie interzise la ore și să fie anulată finanțarea per elev: Iată doar două probleme care merită toată atenția pentru a înțelege lacunele din sistemul educațional atât din România, cât și din Republica Moldova, informează Sputnik Moldova.

În Republica Moldova, aceste subiecte lipsesc practic din dezbaterea publică, însă adesea suntem martorii discuțiilor dintre pedagogi care bat alarma și cu siguranță își doresc și ei o schimbare calitativă în sistemul educațional.

Profesorii din România, împreună cu membrii sindicatelor din Iași, au discutat despre modul în care funcţionează sistemul educaţional din România și pe lângă o serie de elemente pozitive, aceştia au venit cu o serie de propuneri de măsuri care să optimizeze, corecteze sau să inoveze activităţile educative.

Dascălii solicită ca telefoanele mobile să nu fie permise în timpul orelor, ci să fie depozitate în locuri speciale. Cadrele didactice mai cer şi să se renunţe la finanţarea actuală per elev.

Studiul a fost prezentat pe pagina de facebook a USLIP Iaşi, dar şi a altor organizaţii sindicale naţionale.

În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal”, psihologul Cezara Dilevschi a explicat care sunt principalele motive pentru care copiii moderni nu pot învăța, nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala.

”În primul rând, copiii petrec prea mult timp în fața ecranelor. Vă dați seama cu ce rapiditate se schimbă acolo imaginile, cât sunt de colorate, iar în comparație cu ele cât de plictisitoare sunt cartea și scrisul. În această situație, un copil suprastimulat cu ecrane și gadgeturi nu are interes pentru alte lucruri”, a explicat Cezara Dilevschi.

În prezent, mulți copii nu pot învăța, nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala. Psihologul a remarcat principalele motive care au condus la aceste consecințe.

Vă îndemnăm să vă abonați la pagina noastră de Facebook – Rîșcani Știri și la canalul de Telegram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.