(Foto)Educația prin teatru: Activități de excepție la muzeul de Istorie și Etnografie din Rîșcani

Rîșcani, 13 decembrie – În ajun de Sfântul Andrei, în incinta Muzeului de istorie și Etnografie din Rîșcani a fost organizat un eveniment de excepție care a avut drept generic ”Dragostea, cântată în operele poeților și prozatorilor români”. În cadrul evenimentului, a fost prezentat un fragment din spectacolul ”Horia” (Clopotnița), de Ion Druță, în regia lui Vasile Tilipeț. Totodată, bibliograful de la Biblioteca Publică din Râșcani Fazlî Zinaida a prezentat expoziția de carte ”Magia primei iubiri”.

În cadrul discuțiilor cu tinerii, custodele-șef, Ala Salagor, a vorbit despre modelul dragostei adevărate pe care o putem regăsi cu toții în învățătura Sfinților Părinți, despre dragostea în familie, descrisă și în Sfânta Scriptură așa cum învață și sf. Apostol Pavel, izvor nesecat de inspirație pentru toți scriitorii și poeții din toate timpurile.

În calitate de spectatori au fost elevii de la Colegiul Agro-industrial din Rîșcani și de la Liceul Teoretic ”Liviu Damian”, fiind însoțiți de directorul adjunct al L.T. ”Liviu Damian”, Aliona Casiadi și profesorii, Nina Varzari (L.T. Liviu Damian) și Violeta Rusu (CAIR).

 Șezătoare de Sfîntul Andrei

Astăzi, de ziua Sfântului Andrei, a fost organizată ”Șezătoarea Sfântului Andrei”, cu participarea elevilor clasei a 4-a B, (diriginte Maria Moraru), eveniment prin intermediul căruia sunt prezentate obiceiurile populare, care fac parte din patrimoniul nostru cultural-istoric.

Vă îndemnăm să vă abonați la pagina noastră de Facebook – Rîșcani Știri și la canalul de Telegram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.