La Rîșcani a fost inaugurat Centrul Phoenix pentru copiii cu nevoi speciale

19 septembrie 2015: Organizația britanică de caritate MAD-AID, împreună cu asociația ”Moldova-AID”, au lansat Centrul Phoenix pentru copiii cu dizabilități din orașul Rîșcani, reconstruit cu suportul partenerilor din Marea Britanie, Irlanda și România.

La Rîşcani a fost inaugurat Centrul „PHOENIX” pentru copiii cu dizabilități, pus în valoare cu suportul partenerilor din Marea Britanie, Irlanda și România prin intermediul asociaţiei de caritate „Moldova AID”.

La ceremonia de deschidere au participat dnii Valeriu Streleţ, Prim-ministrul Republicii Moldova, Mircea Buga, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și familiei, Phil Batson, Ambasadorul Regatului Unit, Valeriu Turea, șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, donatori din Marea Britanie, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Premierul Valeriu Streleț le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului, personal Victoriei Dunford, originară din Republica Moldova stabilită în Marea Britanie. Prim-ministrul a remarcat insistența, perseverența și prestanţa excelentă în cadrul diasporei moldovenești a Victoriei Dunford, menționând că este un exemplu demn de urmat.

Centrul “PHOENIX”, care însumează o investiţie de circa 4 milioane de lei, va oferi incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu dizabilități mai grave. Instituţia va oferi suport de intervenție timpurie cu echipamente și tehnici moderne pentru circa 400 de copii anual. La Centru au fost amenajate camere cu echipament specializat pentru tratament non-medical: chinetoterapie, hidroterapie, masaj și proceduri fizioterapeutice, inclusiv pentru bebeluși și copii cu vârsta de până la cinci ani. Aici copiii vor studia limbi străine și computerul,fiind asistaţi de zece specialiști, inclusiv medic pediatru, terapeut, logoped și pedagogi sociali.

 Sursa: brd.gov.md

Un gând despre “La Rîșcani a fost inaugurat Centrul Phoenix pentru copiii cu nevoi speciale

  1. Pingback: O gafă de protocol a Premierului sau gest politic nu tocmai frumos | Cezar Salahor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.